Wysłany: 2 Grudzień 09, 12:59 czy warto spotykać się z doradcą?
mój znajomy ze studiów ostatnio namawia mnie, żebyśmy się spotkali i "pogadali o finansach". wiem że zaczął niedawno pracę w jakiejś firmie (o której wcześniej nigdy nie słyszałem...) jako doradca i szuka klientów, no ale zastanawiam się co taka osoba, bez wykształcenia, doświadczenia może mi powiedzieć o finansach czego ja sam bym nie wiedział... jest sens się w ogóle spotykać z kimś takim?
Wysłany: 3 Grudzień 09, 11:54 Re: czy warto spotykać się z doradcą?
jaimojagitara napisał/a:
mój znajomy ze studiów ostatnio namawia mnie, żebyśmy się spotkali i "pogadali o finansach". wiem że zaczął niedawno pracę w jakiejś firmie (o której wcześniej nigdy nie słyszałem...) jako doradca i szuka klientów, no ale zastanawiam się co taka osoba, bez wykształcenia, doświadczenia może mi powiedzieć o finansach czego ja sam bym nie wiedział... jest sens się w ogóle spotykać z kimś takim?
Wiesz co, ja bym się wystrzegała takich firemek i początkujących doradców. Wiadomo że dla nich ważny jest własny zarobek a to w połączeniu ze szczątkową wiedzą, którą może posiadać taki doradca nie świadczy o nich najlepiej... Jeśli już chcesz korzystać z doradców to po pierwsze jakieś firmy z renomą (Expander, Aviva investors, itd) a po drugie doradcy z wykształceniem i doświadczeniem - na szczęście dziś to można łatwo sprawdzić w Internecie
Ostatnio zmieniony przez banialuka 3 Grudzień 09, 11:55, w całości zmieniany 1 raz
Wiesz co, ja bym się wystrzegała takich firemek i początkujących doradców. Wiadomo że dla nich ważny jest własny zarobek
hmm... czyli w przypadku firm z wiekszym stazem zarobek juz nie jest wazny?
banialuka napisał/a:
na szczęście dziś to można łatwo sprawdzić w Internecie
niby w jaki sposob? czytajac wypowiedzi zatrudnionych przez te firmy ludzi, ktorzy realizuja ich nowoczesne metody marketingowe spamujac fora dyskusyjne?
no fakt, nie wiem jak miałbym znaleźć i sprawdzić kogoś konkretnego, zresztą pewnie w każdej firmie znajdą się lepsi i gorsi doradcy. no ale jak ten mój znajomy dostał pracę z ogłoszenia od ręki i po 2 tyg. szkolenia został super specjalistą to jakoś specjalnie mnie to nie przekonuje i chyba rzeczywiście wolałbym coś znanego w stylu wspomnianej avivy czy innych wielkich firm gdzie raczej tanich studentów na umowę zlecenie nie zatrudniają. no ale może jestem dzieckiem reklam po prostu