Forum Dyskusyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy warto spotykać się z doradcą?
Autor Wiadomość
jaimojagitara 
Ma już łopatkę

Ziarenek: 15
Wysłany: 2 Grudzień 09, 12:59   czy warto spotykać się z doradcą?

mój znajomy ze studiów ostatnio namawia mnie, żebyśmy się spotkali i "pogadali o finansach". wiem że zaczął niedawno pracę w jakiejś firmie (o której wcześniej nigdy nie słyszałem...) jako doradca i szuka klientów, no ale zastanawiam się co taka osoba, bez wykształcenia, doświadczenia może mi powiedzieć o finansach czego ja sam bym nie wiedział... jest sens się w ogóle spotykać z kimś takim?

mgoralos 
Ma dwie babki

Ziarenek: 2183
Wysłany: 2 Grudzień 09, 14:43   

a co to znaczy "bez wykształcenia"?

jaimojagitara 
Ma już łopatkę

Wysłany: 3 Grudzień 09, 08:44   

mgoralos napisał/a:
a co to znaczy "bez wykształcenia"?

to znaczy po maturze, bez studiów w kierunku finansopodobnym ;)

banialuka 
Ma już łopatkę

Ziarenek: 10
Wysłany: 3 Grudzień 09, 11:54   Re: czy warto spotykać się z doradcą?

jaimojagitara napisał/a:
mój znajomy ze studiów ostatnio namawia mnie, żebyśmy się spotkali i "pogadali o finansach". wiem że zaczął niedawno pracę w jakiejś firmie (o której wcześniej nigdy nie słyszałem...) jako doradca i szuka klientów, no ale zastanawiam się co taka osoba, bez wykształcenia, doświadczenia może mi powiedzieć o finansach czego ja sam bym nie wiedział... jest sens się w ogóle spotykać z kimś takim?

Wiesz co, ja bym się wystrzegała takich firemek i początkujących doradców. Wiadomo że dla nich ważny jest własny zarobek a to w połączeniu ze szczątkową wiedzą, którą może posiadać taki doradca nie świadczy o nich najlepiej... Jeśli już chcesz korzystać z doradców to po pierwsze jakieś firmy z renomą (Expander, Aviva investors, itd) a po drugie doradcy z wykształceniem i doświadczeniem - na szczęście dziś to można łatwo sprawdzić w Internecie :jupi:
Ostatnio zmieniony przez banialuka 3 Grudzień 09, 11:55, w całości zmieniany 1 raz  

ChiKenn 
Wywrotka ma fajne alusy

Ziarenek: 18338
Wysłany: 3 Grudzień 09, 12:27   

banialuka napisał/a:
Wiesz co, ja bym się wystrzegała takich firemek i początkujących doradców. Wiadomo że dla nich ważny jest własny zarobek

hmm... czyli w przypadku firm z wiekszym stazem zarobek juz nie jest wazny? :roll:

banialuka napisał/a:
na szczęście dziś to można łatwo sprawdzić w Internecie

niby w jaki sposob? czytajac wypowiedzi zatrudnionych przez te firmy ludzi, ktorzy realizuja ich nowoczesne metody marketingowe spamujac fora dyskusyjne? :D

jaimojagitara 
Ma już łopatkę

Wysłany: 4 Grudzień 09, 09:36   

no fakt, nie wiem jak miałbym znaleźć i sprawdzić kogoś konkretnego, zresztą pewnie w każdej firmie znajdą się lepsi i gorsi doradcy. no ale jak ten mój znajomy dostał pracę z ogłoszenia od ręki i po 2 tyg. szkolenia został super specjalistą to jakoś specjalnie mnie to nie przekonuje i chyba rzeczywiście wolałbym coś znanego w stylu wspomnianej avivy czy innych wielkich firm gdzie raczej tanich studentów na umowę zlecenie nie zatrudniają. no ale może jestem dzieckiem reklam po prostu :D

ChiKenn 
Wywrotka ma fajne alusy

Ziarenek: 18338
Wysłany: 4 Grudzień 09, 10:55   

jaimojagitara napisał/a:
stylu wspomnianej avivy czy innych wielkich firm gdzie raczej tanich studentów na umowę zlecenie nie zatrudniają

raczej - slowo klucz :D

Aleksander 
Ma dwie babki

Ziarenek: 2729
Wysłany: 7 Grudzień 09, 09:06   

Raczej odradzam. Wiele osób zbankrutowało słuchając się takich "doradców".

frob 
Ma trzy babki

Ziarenek: 4653
Wysłany: 8 Grudzień 09, 00:46   

Aleksander napisał/a:
Raczej odradzam. Wiele osób zbankrutowało słuchając się takich "doradców".

Przyklad: glosna sprawa z Limanowej...

Odpowiedz do tematu