Forum Dyskusyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co ostatnio przeczytales drogi czytelniku??
Autor Wiadomość
Vae Victus
Gość
Wysłany: 20 Luty 05, 13:23   

Ostatnio nie mam czasu na rozrywke, katuje raczej ksiazki historyczne.
Ale jakis czas metu przeczytalem krotka ksiazke Macieja Świrskiego "Tytuł zastępczy,czyli pan Zbyszek i początki kapitalizmu"
Ksiazka opowiada o tym jak tytulowy Pan Zbyszek w czasie stanu wojennego prowadzi biznes ;) . W sumie nie wiadomo czy sie smiac czy plakac z wydarzeń opisywanych w ksiazeczce, ale bardzo goraco polecam.

Vae Victus
Gość
Wysłany: 24 Marzec 05, 19:47   

Okres kryzysu naukowego chwilowo przeminal i mialem troche czasu aby cos poczytac.
3 dni po premierze w Polsce zakupilem VI Mrocznej Wiezy Stephena Kinga. 460 stron, machnalemw jedna noc w pracy. Nic nowego, po prostu REWELACJA :) .
VII tom w Polsce ma sie pojawic w Listopadzie 2005. Eh kurde, tyle musze czekac.

Poza tym skonczylem rowniez Nekroskop, tom I Briana Lumley'a. Bardzo ciekawa pozycja, musze poszukac nastepnych czesci.
Niedawno zaczalem tez po raz kolejny sage Bernarda Cornwella. W pracy przeczytalem tom pierwszy "Zimowy Monarcha". Fane :) szkoda,ze nic mnie nie zaskakuje juz ;)

lordii
Łopatka i grabki

Ziarenek: 64
Wysłany: 24 Marzec 05, 19:58   .....

Co do "Nekroskopu" to serio fajna pozycja... ( jeden z tomików dokładnie drugi mam u siebie na póleczce... ) ja ostatnio wziełam sie za "Władce pierscieni" po tym jak pochłonełam "hobbita" , prócz tego to raczej tylko lektórki choć "kamienie na szanic" były bardzo fajne... jak umierał Rudy to sie popłakałam ;(

Vae Victus
Gość
Wysłany: 24 Marzec 05, 20:10   

Kamienie na szaniec dalo sie przetrawic, chociaz takei sceny jak z Rudym mnie nie wzruszaja.
A moja ulubiona lektura to chyba Giaur. Byron rules :)

eMdżeJ 
Ma dwie babki

Ziarenek: 2333
Wysłany: 24 Marzec 05, 20:11   

w końcu przeczytałam Hrabiego Monte Christo. Miałam czasu na czytanie tyle, ze mogłam sobie pozwolić na jeden rozdział codziennie przed snem... Wlokło się to dwa miesiące przez dwa tomy. Trzeci mogłam sobie spokojnie przeczytać w jeden dzień, bo to juz było PO egzaminie z prawa konstytucyjnego :D

Zawsze dążymy do tego co zakazane.

extremistka 
Wozi się wywrotką

Ziarenek: 9398
Wysłany: 24 Marzec 05, 22:31   

skończyłam czytać "11 minut" Paolo Coelho.
Książka o brazylijskiej dziewuszce, która przyjeżdża do Szwajcarii z wielkimi planami, [pragnie zostać gwiazdą, albo chociaż znaną modelką], a zostaje.....
prostytutką.
W skali 1-6
4 z plusem

różyczka 
Ma już wlasną babkę

Ziarenek: 1363
Wysłany: 25 Marzec 05, 10:44   

Cytat:

skończyłam czytać "11 minut" Paolo Coelho.

Ex-nie wydaje Ci się,że to jest książkowa wersja "Pretty Woman"?
Ja po przeczytaniu tej książki miałam właśnie takie odczucia.

extremistka 
Wozi się wywrotką

Wysłany: 25 Marzec 05, 11:31   

Cytat:

Ex-nie wydaje Ci się,że to jest książkowa wersja "Pretty Woman"?

jasne, są watki w fabule, które mogą na to wskazywać: bogaty pan [ w tym przypadku lekko nonszalancki malarz, który wziął pod swoje skrzydła prostytutkę].
Przy czym w Pretty Woman nie było sado-maso :twisted2: :wink:

poofeq 
Ma trzy babki

Ziarenek: 3087
Wysłany: 26 Marzec 05, 14:19   

Ostatnie lektury... Biblia PHP, Standarty Sieciowe, Web Design... w wolnej chwili łyknąłem 11 minut... :/

peter 
Łopatka i grabki

Ziarenek: 84
Wysłany: 26 Marzec 05, 16:57   

Robinson Cruzoe.Pewnie się uśmiejecie ale to prawda.To książka z mojego dzieciństwa.Teraz i wtedy "łyknąłem" ją w kilka chwil.Robi niesamowite wrażenie.Gdy czytam coś dla wyluzowania się to nie sięgam po trudne książki.Interesuje mnie Religia ale to ciężki kawałek chleba.Trzeba mądrze myśleć i nie dać się złapać na drobiazgach.

poofeq 
Ma trzy babki

Wysłany: 26 Marzec 05, 21:53   

Hm... przypomniala mi sie lektura z mlodszych lat... "Krzyzacy".. :) Wiem, ze szkolna.. ale nadal smakuje tak samo dobrze... tylko trzeba lubiec klimaty sredniowiecza :D

Michal 
Wozi się wywrotką

Ziarenek: 5773
Wysłany: 26 Marzec 05, 22:36   

poofeq napisał/a:
tylko trzeba lubiec klimaty sredniowiecza :D

Na Swiety Krzyz Zakonu! Poof! LUBIC!

frob 
Ma trzy babki

Ziarenek: 4653
Wysłany: 26 Marzec 05, 23:36   

poofeq napisał/a:
Hm... przypomniala mi sie lektura z mlodszych lat... "Krzyzacy".. :) Wiem, ze szkolna.. ale nadal smakuje tak samo dobrze... tylko trzeba lubiec klimaty sredniowiecza :D

Swojego czasu łyknąłem Trylogię przez tydzień. Polecam... 8)

poofeq 
Ma trzy babki

Wysłany: 27 Marzec 05, 09:12   

Michal: wybacz ze wzgledu na pozna godzine oraz pifko :P Kazdemu sie zdarza :wink:

extremistka 
Wozi się wywrotką

Wysłany: 27 Marzec 05, 10:30   

Trylogia rulezz :twisted2:

łopatka2 
Ma już łopatkę

Ziarenek: 9
Wysłany: 21 Październik 09, 22:18   "Notatki z wystawy"

a ja mam na swoim koncie ostatnio "Notatki z wystawy" Patrica Gale'a. No i muszę powiedzieć, że warto było przeczytać. O tematach tabu, o relacjach rodzinnych, o naszych wstydliwych stronach. Refleksyjna i wzruszająca. Przeczytajcie koniecznie.

ziarnek 
Łopatka i grabki

Ziarenek: 30
Wysłany: 30 Październik 09, 13:23   

Ja ostatnio przeczytałem "Dziewczynę, która igrała z ogniem", drugą część trylogii "Millenium" Stiega Larssona. Świetny thriller, polecam!

piszczulka 
Ma już łopatkę

Ziarenek: 12
Wysłany: 12 Listopad 09, 21:16   

Ostatnio nie mialam dużo czasu i tylko czasopisma czytam - angora, forum
Ostatnio zmieniony przez piszczulka 12 Listopad 09, 21:17, w całości zmieniany 1 raz  

babka 
Łopatka i grabki

Ziarenek: 47
Wysłany: 13 Listopad 09, 10:01   

A ja jestem po lekturze "Posłańca" Markusa Zusaka. Bardzo dobra, niebanalna książka. Z dużym poczuciem humoru i fajnym morałem. Polecam gorąco.

babka 
Łopatka i grabki

Wysłany: 20 Styczeń 10, 09:30   

"Agent Zigzag" Bena Macinterego. Niezła historia oparta na faktach. Eddie Chapman to główny bohater, który był podwójnym agentem w czasach II wojny światowej. Prowadził fascynujące życie i przeżywał historie, w które ciężko uwierzyć. Fascynująca

ziarnek 
Łopatka i grabki

Ziarenek: 30
Wysłany: 4 Luty 10, 11:34   

To w takim razie będę musiał się zainteresować tym "ZigZagiem". Uwielbiam książki Le Carre i generalnie wszystko, co się ze szpiegami wiąże;) Więc jeśli to jest na faktach, to dopiero powinno mi spasować;)

Adelajda 
Ma już łopatkę

Ziarenek: 17
Wysłany: 12 Luty 10, 11:32   

ja własnie skończyłam "amore 14" Federico Mocci i teraz zabieram się za "trzy metry nad niebem" tego samego autora, bo mi się straszliwie spodobał :)

babka 
Łopatka i grabki

Wysłany: 19 Marzec 10, 11:55   

"Królowa lata" Melissy Marr. Magiczna książka, ale i niebezpieczna jednocześnie.

Odpowiedz do tematu