Powiedzcie, czy dbacie jakoś o oczy? Na przykład czy robicie odpowiednie przerwy od komputera, stosujecie jakieś krople? Prowadzę teraz kampanię reklamową dla kropli marki Hyabak i chciałabym wiedzieć jak sobie radzicie z bólem, czy pieczeniem oczu?
Bylem u okulisty przed przyjsciem do pracy. Zapytalem sie jak to wyglada - powiedzial mi zebym przyszedl na kolejna wizyte kontrolna za... 15 lat. Nie, nie dbam o oczy...
Bylem u okulisty przed przyjsciem do pracy. Zapytalem sie jak to wyglada - powiedzial mi zebym przyszedl na kolejna wizyte kontrolna za... 15 lat. Nie, nie dbam o oczy...
serio? aż się wierzyć nie chce...
tym bardziej, że w dobie pracy przy komputerze, nadmiernego promieniowania UV i innych obciążeń, dbałość o oczy powinna być tematem często podnoszonym. W końcu wzrok jest bardzo eksploatowanym i bardzo potrzebnym nam zmysłem.
Krople Hyabak mają to do siebie, że nie zawierają konserwantów, więc w żaden sposób nie oddziałują szkodliwie na oko. Pomagają natomiast eliminować objawy przemęczenia, ból, pieczenie i łzawienie oczu.
zdziwiłabym się,jakby jakiekolwiek krople do oczu zawierały konserwanty.Zwłaszcza,że krople mają góra miesiąc lub 6 tygodni ważności od otwarcia....
Z tym akurat tak nie jest, w jednych są w innych nie. Są też kropelki, które maja przydatność nawet 6m-cy. Nie przytoczę tutaj nazwy ale ostatnio o ta kwestie pytałam kumpeli, która pracuje w aptece. Jakby komuś było potrzebne mogę się w najbliższym czasie dowiedzieć co i jak.
to fajnie,bo mnie notorycznie pieka,zwłaszcza jak użyje mascary lub kredki do oczu,a poza ym mam alergie na pyłki i nie mam pojęcia od czego mnie pieką....
_________________ spokojna,zakochana,zasłuchana w trance,uzależniona od JM,studiująca.niczego więcej mi nie potrzeba.
Od pierwszego posta nie ukrywałam, że założyłam ten temat w związku z kampanią, którą obecnie prowadzi firma, produkująca te kropelki Ma ona na celu rozmawianie o problemach z oczami, o przyczynach i sposobach na to, by ich unikać lub łagodzić objawy.
I właśnie tak jest, że wiele rodzajów kropel do oczu zawiera konserwanty, które mogą nasilać objawy alergii lub podrażniać oczy. Z kolei krople, które konserwantów nie zawierają, mają krótki okres przydatności - zazwyczaj maksymalnie 1 miesiąc. Akurat w przypadku kropel Hyabak ten okres jest dwa razy dłuższy, ze względu na specjalną buteleczkę, dzięki której krople zawierają sterylność. A zawartość opakowania wystarcza dokładnie na około 2 miesiące przy codziennym stosowaniu, więc można powiedzieć, że nic się nie marnuje
Jeśli pieką Cię oczy notorycznie, to próbujesz w jakiś sposób łagodzić te objawy? Przy zmianie lub odstawieniu tych kosmetyków, nie zauważasz poprawy? no tak, okres pylenia nie sprzyja "diagnozowaniu" i szukaniu przyczyn. Wiem coś o tym, sama mam alergię na pyłki i uczula mnie wiele kosmetyków... do tego te godziny, spędzane przy komputerze, też nie pomagają